Jeg har 5 steiner med høyt gritt Dvs:

Yellow Coticule/BBW Selected Combo (8+ -->Grit).
Naniwa Whetstone Super Stone 10K (Thin).
Shapton Pro Ceramic Stone 12K.
Shapton On Glass 16K.
Shapton On Glass 30K.

men er litt beklemt på hva jeg skal bruke for å lappe disse steinene. Pga vil ikke ødelegge dem eller fjerne halve steinen når jeg lapper.
Da jeg kjøpte Norton Kombi Settet så fulgte der med en "lappe" stein, og jeg ser også at Naniwa har 2 Lappe steiner en på 60grit og en på 220 grit.
Og på Naniwa 220 grit lappe steinen så står det at du kan lappe opp til 12K steiner med den, og er litt i tvil om jeg skal gjøre det.
Samt hva kan jeg bruke for å lappe: Shapton On Glass 16K og 30K med, når jeg ikke har noen av di 3 Shapton lappe platene som er på markedet.
Samt har hørt at det beste å bruke for å lappe en Coticule/BBW er en annen Coticule/BBW. eller bør jeg kjøpe meg en DMT 325 for dette pga har sett folk snakke godt om DMT 325 ang lapping.

Så lurer litt på hva jeg bør/kan bruke av det jeg har eller om jeg må anskaffe meg noen steiner/plater til som kan lappe di fineste steinene mine uten at noe blir ødelagt.



Jeg Har Disse Steinene:

Dia-Sharp 6x2 inch 600,800,1000,1200.
Norton 220/1000,4000/8000,Lapping Stone,Rubbing Stone.
Naniwa Whetstone Super Stone 10K (Thin).
Shapton Pro Ceramic Stone 12K.
Yellow Coticule Selected/BBW Combo.
Shapton On Glass 16K & 30K.
Masse Forskjellige Swaty merker samt Swaty.
Arkansas Black Hard Surgical.
Arkansas Translucent.
Samt En Engelsk stein jeg ikke er sikker på ang navn eller grit, som han har kalt ett av disse navnene:
Welsh Slate/Dragons Tongue/Llyn Idwal/Llyn Melynllyn/Silkstone/Cambrian/Charnley Forest Charnwood/Purple Slate. (Skal være 8-12K).
Sandpapir som jeg har i: 1K,2K,3K,5K.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så håper noen har testet å lappe høyere grit med forskjellige ting slik at jeg ikke gjør en mega bommert med feil steiner/plater/sandpapir når jeg skal lappe dem. Eller er anbefalingen at jeg bør skaffe meg noe mere/nytt og hva bør jeg skaffe i såfall. Alle forslag blir godt tatt imot og satt pris på.


Takker og Bukker.

Bare masse mas ifra gnomen i nord